Vinter på Femundsundet

Begge hyttene ligger fint til med god utsikt til de majestetiske Sølenfjellene (1.755 moh). Femund og Engerdal byr på rike fritids- og naturopplevelser både sommer og vinter for familien og mer drevne turgåere, fiskere eller andre. Her finnes nasjonalparkene Femundsmarka og Gutulia.

Fra storhytta er det langrennsløyper rett fra døra og Sølen alpin 700 m unna. Skiturer mot Sølenfjellene (bro over elva) eller i det lunere landskapet rundt hytta. Rundløype på 21 km, med avstikkere til mindre topper. Fra Skula er det også mulig å gå på ski rett fra hytta, men best er å kjøre 2 km til det regulære løypenettet, f.eks. Sølen alpin.

Vi har stabil vinter med snø og skiføre vanligvis fra siste halvpart av november og ut april måned. Sett på deg skiene rett utenfor døra og legg ut på tur tilpasset deg og følget. De minste tas med på en tur med kakao på termos og pølser til grilling ved en gapahuk i nærheten. I vårt område er det fantastiske turmulighter. Vi har godt preparerte skiløyper, velegnet for den vanlige turskiløper - eller den veltrente Birkebeiner. På ettervinteren når snøen har sunket sammen - kan du velge en topptur og med Sølentoppen på 1.755 m som den store opplevelsen.

Alpint: Sølen Alpinsenter ligger ca 700 m unna Femundsundet storhytte, og 2 km fra Skula. En flott familiebakke med 3 nedfarter. Varmestue, skiutleie. Trysilfjellet og Idrefjell (i Sverige) ligger begge knapt 1 time unna.

Langrenn: Skiløypene starter rett fra storhytta, mens for skula bør du kjøre til Sølen Alpin for å komme i løypenettet. Vi leier også ut langrennsski.

Isfiske: Gode muligheter på tjern og sjøer.

Hesteridning, kanefart og hundekjøring er det også tilbud om.

 
 

Femundsundet Storhytte, 2440, Engerdal, Norway | Phone: +47 95 94 36 85 | E-mail: post@femundsundet.no